Najwyższa jakość mąki potwierdzona badaniami
W Mące Łowickiej najważniejsza jest dla nas najwyższa jakość produktów. Mąki produkowane w naszym młynie są naturalne, a zboże, z którego powstają, pochodzi tylko z regionalnych pól i od zaprzyjaźnionych nam rolników. Szanując tradycję, jaką stworzyliśmy, staramy się spełniać wszelkie standardy i oczekiwania naszych klientów. Właśnie dlatego cyklicznie przeprowadzamy badania mąk łowickich w zewnętrznych i akredytowanych laboratoriach. Wyniki tych badań potwierdzają, że nasze mąki nie zawierają glifosatu, pestycydów, metali ciężkich i mykotoksyn. Produkty od Mąki Łowickiej to naturalność i brak zapychaczy oraz chemicznych substancji. Poniżej znajdują się szczegółowe wyniki badań, jakim poddajemy mąki.
Nasze mąki są produkowane wyłącznie z POLSKICH, lokalnych zbóż, które kupujemy tylko od okolicznych rolników, co poświadczamy dwiema kontrolami Sanepidu w tym zakresie. W naszym młynie nie zostało zmielone nawet jedno ziarno ukraińskiej pszenicy.
Nowe badania 2024:
- SPRAWOZDANIE Z BADAŃ NR: SB/21337/02/2024
- SPRAWOZDANIE Z BADAŃ NR: SB/21338/02/2024
- SPRAWOZDANIE Z BADAŃ NR: SB/21339/02/2024
- SPRAWOZDANIE Z BADAŃ NR: SB/21340/02/2024
- Raport z badań 6761919
- Raport z badań 6761943
- Raport z badań 6761950
Dokumenty do pobrania:
- SPRAWOZDANIE Z BADAŃ NR: SB/14854/02/2021
- SPRAWOZDANIE Z BADAŃ NR: SB/14851/02/2021
- Raport z badań nr 3595/2021
- SPRAWOZDANIE Z BADAŃ NR: SB/14852/02/2021
- Raport z badań nr 3596/2021
- Raport z badań nr 3598/2021
- Raport z badań nr 3597/2021
- SPRAWOZDANIE Z BADAŃ NR: SB/14730/03/2023
- Protokół z kontroli sanitarnej (potwierdzenie nie znalezienia zboża z Ukrainy)
- SPRAWOZDANIE Z BADAŃ NR: SB/73549/06/2023
-pdf.jpg)